Levertijd 1 tot 3 werkdagen | Verzendkosten € 3,95 - € 5,75 (NL) | Gratis verzenden vanaf € 49 (NL)

Terug naar overgrootmoeders tijd

Gepubliceerd op 21 oktober 2021 om 10:39

Hét plasticvrije warenhuis. Zo omschrijven wij onze online winkel NoPlasticPlease.nl vaak. Onlangs hadden we een mooie eye-opener in het Veenkoloniaal Museum in Veendam. Dit museum over de geschiedenis van onze nieuwe regio 'de Veenkolonieën' heeft onder andere een vooroorlogs winkeltje met massief houten toonbank, weegschaal en producten uit overgrootmoeders tijd. We wisten natuurlijk wel dat plastic een na-oorlogs welvaartsmateriaal was. Maar we realiseerden het ons dubbel en dwars toen we helemaal alleen in dit winkeltje stonden waar de tijd had stil gestaan: NIETS was van plastic... Dit was een plasticvrij warenhuis.

Eigen foto gemaakt in Veenkoloniaal Museum in Veendam

Veel van de producten in onze webshop grijpen terug naar het verleden. Zeepblokken, bewaarblikjes, kartonnen verpakkingen: het zijn oude ideeën in nieuwe jasjes. Ze hebben ooit gewerkt, dus kunnen ze dat nu ook.

Het museum inspireerde ons om vaker in het verleden te duiken om zo ideeën op te doen voor een leven met minder plastic. Bekijk de voorbeelden hiernaast/hieronder om te zien hoe we door naar vroeger te kijken ons dagelijkse plasticverbruik een halt kunnen toeroepen. 

 

Inspireert dit jou ook om minder plastic te verbruiken? Kijk dan eens rond in ons plasticvrije warenhuis en bedenk welk stapje richting afbreekbaar of recyclebaar materiaal jij vandaag kunt zetten.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Viviane
een jaar geleden

Mijn oma had een kruidenierswinkeltje van 1943 tot 1975 in een klein dorpje in Wallonie. Ze verkochten er van alles tot schorten toe. Er werd veel per gewicht verkocht want veel mensen hadden nog geen ijskast. Dat werd netjes verpakt in papier, zonder plastic aan ,